1

Zimsko tekaški safari v Dolomitih

Program

8.2.-11.2.2023

Varnejši in cenejši od klasičnega smučanja ter predvsem zelo zdrav šport. Nič čudnega, da se vse več aktivnih Slovenk in Slovencev navdušuje nad tekom na smučeh.

SloActive je zaljubljen v tek na smučeh. In v magične Dolomite. Prelepa narava, ene najlepših in najbolje urejenih tekaških prog v Evropi, prijetno aktivno druženje; vse to ponuja najin štiri dnevni zimski »safari«.

Dolomiti Nordicski je največja tekaška regija v Evropi, z več kot 1.300 kilometrov urejenih tekaških prog. In na del njih bomo uživali tudi mi. Nastanjeni bomo v prijetnem in gostoljubnem hotelu, kjer nas bo hotelsko osebje razvajalo s prijaznostjo, predvsem pa dobro hrano. V štirih dneh bomo pretekli kar nekaj pravljičnih dolin in se nadihali svežega in čistega gorskega zraka. Po vsakem aktivnem dnevu pa si bomo mišice lahko sproščali v savni ali na masaži…

***PROGRAM PRIMEREN TUDI ZA TISTE, KI ŠE NISTE VEŠČI TEKA NA SMUČEH, pa si želite poizkusiti. Naučili se boste osnov teka, da boste tudi vi lahko uživali v lepotah tega športa. Možna je tudi izposoja opreme. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo.

Program

1 Dan

Ljubljana – Toblach – Villabassa.

Zjutraj se srečamo v Ljubljani, kjer naložimo prtljago in opremo, potem pa na pot. Proti gorenjski, skozi karavanški predor, mimo Lienza in že smo v raju za tek na smučeh – magičnih Dolomitih. Toblach z okoliškimi dolinami in bližnjo Cortino D'Ampezzo, kraljico Dolomitov, ponuja ogromno lepo urejenih tekaških prog. Tu čisto vsak najde pravi teren zase, saj je na voljo več kot 200 km različno zahtevnih prog. Danes začnemo na športnem stadionu v Toblachu, kjer je včasih zmagovala naša Petra Majdič. Tečemo proti Toblaškemu jezeru in naprej do doline Landro. Očarljiva dolina, s prekrasnimi razgledi in okoliškimi gorami je navdušila že slavnega umetnika Oskarja Kokoschko, ki je njeno podobo naslikal v eni izmed njegovih slavnih oljnih slik. Zagotovo bo navdušila tudi vas. (Hotel 3*, večerja).
2. dan

Villabassa – Dolina Val Casies - Villabassa.

Idilična dolina Casies je ena najpriljubljenejših destinacij ljubiteljev teka na smučeh. Široka, sončna kotlina je idealna za vse, ki uživamo v teku na smučeh. Proge so speljane skozi čarobno zimsko pokrajino, čez zasnežena polja, ob robu romantičnih gozdov in mimo slikovitih vasi ter kmetij. Hoteli in gostišča, ki ponujajo topel napitek ali malico, pa so kar ob progi. Popoldan se vrnemo v naš hotel v Villabassi. (Hotel 3*, zajtrk in večerja)
3. dan

Villabassa – Dolina Sesto - Villabassa.

Danes obiščemo še eno prelepo južnotirolsko dolino. Tekaška proga, ki nas pelje tja, je resnično nekaj posebnega. Predvsem drugi del poti, ko je trasa speljana ob reki. Vodi nas v Sesto, privlačno vas, ki leži v osupljivem svetu Sesto Dolomitov. Daleč stran od mestnega živžava, dolina ponuja naravo v svojem najlepšem sijaju in nudi neštete možnosti za rekreacijo za vse tipe in okuse. (Hotel 3*, zajtrk in večerja)
4. dan

okolica Doline Sesto - Ljubljana

Dopoldne bo še aktivno obarvan in preden se odpravimo proti domu, spoznamo še eno izmed številnih dolin v tej prelepi regiji. Tečemo po dolini Fiscalino, katera je v primerjavi s kakšno drugo prav majhna ampak zato kraj izredne naravne lepote. Obkrožena s cvetočimi travniki poleti in sneženimi polji pozimi, gostimi gozdovi, pašniki in impresivnimi skalnimi formacijami, je prelepa športna lokacija tako za poletne kot zimske športe. Po dopoldanskem teku sledi povratek nazaj domov. Predviden prihod v Ljubljano je v pozno popoldanskih urah. (Zajtrk)
**Program po dnevih je okviren, trasa teka in doline po katerih tečemo, se določajo sproti

Cena:

Cena na osebo: 505 €

Termin: 8.2. – 11.2.2023

Težavnost: Zmerna

Cena vključuje: povratni prevoz s turističnim kombijem iz Ljubljane na opisani relaciji, tri nočitve v hotelu 3*, v dvoposteljni sobi TWC (!naš hotel ima od avgusta 2019 prenovljen welness in nov bazen), polpenzion (zajtrk in večerja), organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje: dnevnih tekaških kart (približno 10 € na dan), pijač, kosil, ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo, ne na osebo).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €.

Roki plačil: 30 % ob prijavi, preostanek (70 %) 14 dni pred začetkom potovanja.

Najmanjše število prijavljenih: 10 oseb.

Največje število prijavljenih: 15 oseb.

Rezervacije / povpraševanje na:
ursa.pipan@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:PrijavaPošljite povpraševanje