Vietnam

od3.080

Vietnam

Dan odhoda

Every Monday

Trajanje

13 noči / 14 dni

Ogledov

327
image_pdfimage_print

Opis poti

VIETNAM

(16.2.-2.3.2024)

Z eno besedo, osupljiv. Vietnam obiskovalce očara s svojo energijo, edinstvenem prepletom starega in novega, tradicionalnega in modernega. Narava je čudovita, prostrana riževa polja, valovite gore, idilični otoki, slikoviti zalivi, ribiške vasice in rajske plaže. Tu so cesarska mesta z dolgoletno zgodovino in izjemno arhitekturo. Neverjetna izkušnja je obisk živahnega mesta Ho Chi Minh, nam bolj poznano pod imenom Saigon.

Naš kolesarski program je prekrasen preplet vsega naštetega. V dveh tednih bomo kolesarili in spoznali dobršen del te neverjetne dežele, v spremstvu lokalne ekipe.

Vrhunci na našem kolesarskem potovanju po Vietnamu:
– Ho Chi Minh (Saigon); energično, inovativno in prometno mesto. Čudoviti Ho Chi Minh City, prej znan kot Saigon, je gospodarsko srce Vietnama in glavno središče južne regije.
– Starodavna cesarska prestolnica Hue s svojo prečudovito Citadelo in seveda Prepovedano mesto; kljub hitri urbanizaciji in kulturni asimilaciji, ki divjata v drugih delih te države jugovzhodne Azije, ki jo najbolje opisujemo kot stari Vietnam, je mesto Hue kot nekdanja prestolnica Vietnama ponosen na svojo dolgo zgodovino, prelepe templje, vzvišeno kraljevo palačo in edinstvene kulturne značilnosti, ki jih skoraj ni mogoče najti drugje v Vietnamu. Poleg eksotičnih elementov cesarskega mesta, z obzidjem ograjene citadele, je Hue izjemno znan po elementih kulturne dediščine, ki jih priznava UNESCO, med katerimi je tudi Nhã Nhạc (vietnamska dvorna glasba).
– slikovita obalna regija s tipičnimi ribiškimi vasmi, prelepimi zalivi in plažami, rekami in lagunami
– tipična vietnamska arhitektura
– starodavno mesto Hoi An, nekdanje trgovsko pristanišče, kjer so se trgovci iz Kitajske, Japonske in pozneje iz Evrope, naselili med 15. in 19. stoletjem in ustvarili edinstveno arhitekturno mešanico teh, med seboj, tako različnih kultur.
Nha Tranga in Ponaga Cham Stebri; Te impresivne čamske stolpe (zgrajene med 7. in 12. stoletjem), še vedno aktivno uporabljajo za čaščenje čamski, kitajski in vietnamski budisti. Prvotno je imel kompleks sedem ali osem stolpov, vendar so ostali samo štirje, od katerih je najveličastnejši, 28 m visok, severni stolp (Thap Chinh iz leta 817 n.š.), s terasasto piramidasto streho, obokano notranjo zidavo in preddverjem.

**Kolesarjenje se kadarkoli lahko skrajša s transferjem, saj nas ves čas poti spremlja spremljevalno vozilo.

Potek poti

1 Dan

Odhod iz Slovenije in polet proti mestu Ho Chi Minh (Saigon).

Po prihodu v Saigon, imamo organiziran notranji let v mesto Hue.
2 Dan

Saigon – Hue (cca 12 km kolesarjenja).

Prispemo v starodavno cesarsko prestolnico Hue. Sledi predaja in test koles in vožnja po ulici vzdolž »Parfumske reke«. Kolesarimo skozi starodavno prestolnico — ki je predvsem Američanom poznana po hudih, večmesečnih bojih, ki so tukaj potekali med ofenzivo Tet, leta 1968. S kolesarjenjem nadaljujemo do mirne pagode Thien Mu, najpomembnejšega budističnega spomenika v Vietnamu. Odpeljemo se nazaj proti hotelu, s hitrim obiskom živahne tržnice Dong Ba. (Nočitev v Hue, večerja).
3 Dan

Krožno kolesarjenje po okolici mesta Hue (cca 40 km - 65 km).

Po zajtrku najprej kolesarimo ven iz Hueja, na ogled dveh najboljših primerov cesarske arhitekture, kraljevih grobnic Khai Dinh in TuDuc. Nato se povzpnemo na hrib VongCanh, si ogledamo pokrajino Parfumske reke in gorovja, povezanega z Laosom. Nazaj se vračamo skozi vas, katere glavna dejavnost je ulivanje bakra. Za kosilo si privoščimo lokalno specialiteto, kot je Banh Xeo — vietnamska palačinka. Kdor želi, si popoldne lahko privošči prosto in gre raziskovat lokalno tržnico DongBa in druge zanimivosti v mestu ali pa podaljša kolesarjenje po podeželski krožni cesti (dodatnih 25 km), ki pelje mimo slikovitega pokritega mostu, ThanhToan. (Nočitev v Hue, zajtrk, večerja)
4 Dan

Hue – LangCo (cca 80 km).

Odpravimo se ven iz mesta in kolesarimo po mirni podeželski cesti, ki nas pripelje do kraja VinhThanh, VinhHien. Dopoldansko kolesarjenje je ne-naporno, ob obali in skozi slikovite ribiške vasice. Prečkali bomo most Vinh Hien, čez ustje in nazaj v laguno, potem pa premagamo nekaj kratkih vzponov čez prelaz PhuocTuong. Vzdolž plaže ChanMay prikolesarimo do današnjega cilja, obalnega letovišča LangCo. (Nočitev LangCo, zajtrk, večerja).
5 Dan

LangCo – Hoi An (cca 85 km).

Dan začnemo z 10-kilometrskim vzponom na čudovit prelaz HaiVan (+496 m). HaiVan – pomeni »Prelaz visokih oblakov«, ponuja pa osupljive razglede na prostrani zaliv okoli Dananga. Sledi približno 10-kilometrski spust do plaže NamO, potem pa nas čaka mirno in panoramsko kolesarjenje do očarljivega, starodavnega mesta, HoiAN. Mesto krasi tradicionalna arhitektura, izdelava tekstila in različnih obrti. (Nočitev Hoi An, zajtrk, večerja).
6 dan

Hoi An (prost dan oz po želji cca 50 km).

Tisti, ki si želite počitka, se lahko sprostite na plaži ali raziskujete staro mestno jedro, ki je še vedno srce mesta, s svojimi valovitimi uličicami in številnimi trgovinami v kitajskem slogu. Obiščete lahko glavne znamenitosti starodavnega mesta, kot so japonski pokriti most (zgrajen v 17. stoletju), hiša Old TanKy (zgodovinska hiša z japonskimi in kitajskimi vplivi), trgovski muzej keramike ali lokalno obrtno delavnico. Kdor pa bi tudi danes rad kolesaril, se lahko odpravi na »Marmorno goro« in se preko plaže CuaDai vrne nazaj v mesto. (Nočitev Hoian, zajtrk, večerja)
7 Dan

Hoi An – QuiNhon (cca 60 km – 100 km).

Kdor nima težav z jutranjim vstajanjem, se lahko še pred zajtrkom sprehodi do osupljive mestne tržnice z ribami in zelenjavo. Danes nas po zajtrku najprej čaka transfer (cca 3h), najprej po obalni cesti, mimo zanimivih krajev kot so Tamky, nekdanje ameriške vojaške baze ChuLai, Quang Ngai in zlate plaže SaHuynh. Možnosti za kolesarjenje sta dve, daljša varianta, slikovita trasa, ki pelje skozi majhne ribiške vasice in okoli lagun (100 km) oziroma skrajšana etapa (cca 60 km), kjer kolesarjenje ni nič manj privlačno; pot je speljana mimo lagune in rečnega ustja, prečka zelo dolg (7 km) most čez laguno ThiNai, ki nas pripelje do mesta QuiNhon, današnjega cilja. (Nočitev v QuiNhona, zajtrk, večerja).
8 Dan

Qui Nhon – TuyHoa (cca 70 km – 110 km).

Današnja kolesarska etapa poteka vzdolž najbolj slikovite obale Vietnama; modre lagune, kamniti rti s pogledom na širno morje, ribiške vasice pod nasadi palm in očarljivi zalivi, polni živobarvnih čolnov. (Nočitev v TuyHoa, zajtrk, večerja).
9 Dan

TuyHoa – NhaTrang (cca 50 km – 75 km).

Začetek današnjega kolesarskega dneva bo bolj gorski. Začnemo z vzponom na svetilnik DaiLanh in nadaljujemo po hriboviti pokrajini čez gorski prelaz DeoCa. Vzpon nas nagradi z osupljivim pogledom na morje (vzpon lahko izpustite in se na vrh peljete s transferjem). Sledi spust do slikovite plaže DaiLanh in še nekaj kilometrov do mesta VanGia, kjer nas čaka transfer do današnjega hotela. Nameščeni smo v slikovitem obalnem mestu NhaTrang. (Nočitev v Nha Trangu, zajtrk, večerja).
10 Dan

NhaTrang in okolica (prost dan).

Danes si lahko privoščite prost dan za izlet s čolnom na bližnje otoke, plavanje, snorkljanje… Tudi mesto samo ponuja različne možnosti za zanimiv dan, lahko se s kolesi zapeljete na turističen ogled mesta in njegovih osupljivih znamenitosti kot so zgodovinski kompleks Ponaga Cham iz 7. do 13. stoletja, morda se zapeljete do Rta Hon Chong, katerega sestavljata dva kamnita otoka, (eden se imenuje Hon Chong (kar v vietnamščini pomeni "mož"), drugi pa je Hon Vo ("žena") ali pa do Pagode LongSon…, izbire bo verjetno preveč za en dan. (Nočitev v NhaTrang, zajtrk, večerja).
11 Dan

NhaTrang – plaža CaNa (cca 60 km – 105 km).

Dan začnemo s transferjem potem pa nas čaka valovita kolesarska etapa z nekaj vzponi, mimo romantičnih zalivov in skozi nacionalni park Nui Chua. Današnji cilj je lepa plaža Ninh Chu, do katere vodi prelepa razgledna pot skozi Mui Dinh, naravni rezervat, s skalami in gorami, ki segajo naravnost v ocean. (Nočitev na plaži CaNa, zajtrk, večerja).
12 Dan

CaNa – MuiNe (cca 75 km – 105 km).

Zopet imate več možnosti, lahko kolesarite celotno traso ali pa si jo skrajšate. Kolesarjenje poteka ob obali in mimo čudovitih plaž, po novi cesti čez ustje reke Phan Ri Cua in čez ogromne peščene sipine BauTrang. Tudi danes smo nameščeni na plaži. (Nočitev v Muine, zajtrk, večerja). *Plaža MuiNe je polna kokosovih palm, medtem ko meji na prostrano puščavo, z valovi rumenega peska, ki se valijo do obzorja. Tu in tam so nekateri vztrajni kmetje izkopali jarke v pogumnem poskusu, da pesek ne bi posegel po njihovih poljih, kjer je edini pridelek, ki ga sploh lahko pridelujejo in, ki preživi v teh razmerah, »dragon fruit« (pitaja).
13 Dan

MuiNe – Ho Chi Mihn (Saigon) (dan brez kolesarjenja, transfer).

Dopoldan je prost za uživanje v tem prelepem obalnem mestu, po kosilu pa imamo transfer do največjega vietnamskega mesta Ho Chi Mihn (nam bolj poznanega pod imenom Saigon).
14 Dan

Ogled Saigona

Danes si privoščimo ogled tega energičnega in edinstvenega mesta, ki je postal resnično lepa mešanica preteklosti in modernega novodobnega sveta. Ho Chi Mihn je kaotična kombinacija vsega, kar si lahko predstavljate v enem mestu; zgodovine, polne ulice ljudi, ki drvijo po opravkih, trgovskih središč in elegantnih nebotičnikov, poslovnih stavb, turistov in seveda ta njihova dih jemajoča kultura, ki s svojo energijo poganja celotno državo. Nemogoče je, da te mesto ne bi prevzelo in očaralo. (Nočitev v Saigonu, zajtrk, večerja).
15 Dan

Transfer od hotela na letališče Ho Chi Minh.

Polet proti Evropi.
16 Dan

Prihod v Slovenijo.

Cena

Datum: 17.2. – 1.3.2024 (upoštevajoč še odhod iz Slovenije in povratek nazaj v Slovenijo, je datum potovanja 16.2.-2.3.2024)

Cena na osebo, v dvoposteljni sobi: 3.080 € + letalska vozovnica

Cena vključuje:
Notranji let Ho Chi Minh (Saigon) – Hue
Transfer od letališča Hue do hotela
Turistično vizo za vstop v Vietnam + povabilno pismo
Trinajst nočitev v dvoposteljni sobi TWC v izbranih hotelih 3*
13x polpenzion (zajtrk in večerja)
Vse transferje kot je opisano v programu
Vstopnine za oglede kot je opisano v programu
Sadje in voda med kolesarjenjem
Najem treking (hibrid) kolesa
Transfer iz hotela na letališče Ho Chi Minh (Saigon) zadnji dan programa
Lokalnega turističnega vodnika, ki kolesari s skupino
Spremljevalno vozilo ves čas programa
Slovensko vodjo poti
Strošek priprave, organizacije in izvedbe programa ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 360 €, najem električnega kolesa 140 €, zavarovanje riziko odpovedi, asistenca coris

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo, ne na osebo)

Cena ne vključuje: letalske vozovnice do/iz destinacije, dodatnih vstopnin, pijač, dodatnih obrokov oz vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

**Letalska vozovnica ni vključena v ceno aranžmaja in se ne plača nam ampak zunanjemu partnerju / agenciji, ki vozovnice izda. V kolikor želite, vam pomagamo pri nakupu letalske vozovnice, v plačilo vam jo pošljemo, ko je potovanje potrjeno (vozovnico plačate agenciji, ki vam jo bo izdala). Vozovnico do destinacije in nazaj si lahko potnik poišče tudi sam. Letalska vozovnica formalno ni zajeta v ceno aranžmaja. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske vozovnice so torej med potnikom in agencijo, ki vozovnico izda in kamor jo potnik plača.

Minimalno število udeležencev: 8

Roki plačil: 30 % ob prijavi, preostanek 30 dni pred začetkom potovanja.

Rezervacije / povpraševanje na: info@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:

PrijavaPošljite povpraševanje