Toskana

od1.130

Toskana

Dan odhoda

Every Monday

Trajanje

4 noči / 5 dni

Ogledov

122
image_pdfimage_print

Opis poti

TOSKANA ❤️

Prelepa, s svojimi negovanimi zelenimi polji, rustikalnimi kmetijami, dovozi, obdanimi s cipresami in očarljivimi mesti na skoraj vsakem hribu, je romantična in ena izmed najlepših ter najbolj obiskanih dežel v Italiji.

Toskana je ena izmed dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo, verjetno pa najbolj poznana regija, ki obiskovalcem ponuja odlično hrano, vrhunsko vino in lepo naravo.

Najlepši čas za obisk Toskane sta pomlad in jesen, malo zaradi čudovitih barv in dogodkov, ki se odvijajo v tem času, malo pa seveda zaradi prijetnih temperatur in v izogib preveliki gneči.

Kolesarsko potovanje po Toskani začnemo in končamo v slavnih Firencah, vmes pa prekolesarimo najlepša in najpomembnejša toskanska mesta, kolesarimo po slikovitem podeželju, prenočujemo pa v tipičnih vilah, ki poleg udobja, nudijo prelepe razglede po valoviti in barviti pokrajini.

Kolesarska spomladanska poslastica po edinstveni toskanski pokrajini…

Zakaj z nami na kolesarjenje po Toskani?
Firence; glavno in največje mesto v Toskani. Rojstno mesto renesanse, s svojo bogato zapuščino umetnosti in zgodovine, je eno najbolj obiskanih italijanskih mest
San Gimignano oz »Srednjeveški Manhattan«; je starodavno utrjeno srednjeveško malo mesto, katerega obzidje sega v leto tisoč. Od leta 1990 na Unescovem seznamu svetovne dediščine, poznano tudi po žafranu, zlati šunki in belem vinu Vernaccia di San Gimignano. Ter seveda po odličnem sladoledu.
Siena; Srce Siene je zagotovo njen ikoničen, srednjeveški trg Piazza del Campo (Il Campo), veličasten, nezamenljiv in neponovljiv trg, kjer vsako leto poteka slavni Il Palio in kjer je cilj slikovite kolesarske dirke Strade Bianche.
– del kolesarskih etap poteka po znameniti cesti “Via Francigena (“cesta, ki prihaja iz Francije)”. To je starodavna cesta in romarska pot, ki poteka od stolnega mesta Canterbury v Angliji, skozi Francijo in Švico, do Rima in nato do Apulije v Italiji, kjer so bila pristanišča za vkrcanje v Sveto deželo.

Narava poti: kombinacija asfaltnih in makadamskih cest

Potek poti

1 Dan

Trst (železniška postaja) – Firenze (vlak) – La Ginestra Fiorentina (cca 29 km in 300 višinskih metrov)

Srečamo se na železniški postaji v Trstu oz v vasici Vremski Britof, kjer je možno brezplačno parkiranje in od koder bo organiziran povratni prevoz do/iz železniške postaje v Trstu (doplačilo). Z vlakom se odpeljemo v Firence (vožnja traja okoli 4 ure). Na železniški postaji v Firencah nas čaka kombi s kolesarsko prikolico in kolesi (da, na potovanje lahko vzamete svoje kolo, kolesa se pobira en dan pred odhodom). Čaka nas kolesarjenje najprej skozi čudovito mesto Firence, potem pa dalje po idilični toskanski pokrajini. Naš današnji cilj je slikovita podeželska vasica La Ginestra Fiorentina, kjer smo nastanjeni v tipični toskanski vili. (Vlak, nočitev)
2 Dan

La Ginestra F.na - San Gimignano (cca 50 km in 750 višinskih metrov)

Čaka nas prelep kolesarski dan. Po valovitih cestah in poteh kolesarimo po tej romantični pokrajini, tudi mimo kraja Gambassi Terme, ki je svoje ime dobil po termalnih kopališčih, ki so bila na tem območju najdena že iz obdobja antike. Vrhunec dneva pa bo zagotovo mesto San Gimignano, od leta 1990 del Unescove svetovne dediščine. Svoje ime dolguje neverjetnemu številu stolpov, ki se dvigajo nad mestnimi strehami; kar 65 jih je bilo, ko je bilo mesto v svojem najboljšem obdobju. Nočitev imamo v lepi, tipični vili, samo 5 minut hoje do zgodovinskega središča mesta. (Zajtrk, nočitev)
3 Dan

San Gimignano – Siena (cca 52 km in 770 višinskih metrov)

Današnja kolesarska etapa nas vodi skozi očarljivo mesto Colle di Val d'Elsa, ki je znano predvsem po proizvodnji kristalnega stekla, ponuja pa tudi čudovit razgled na Toskano. Mesto, ki ga krasi srednjeveško vzdušje, ima veliko prijetnih restavracij, osupljivo Katedralo (Duomo) in javno dvigalo, ki obiskovalce popelje na vrh ploščadi, od koder je fantastičen razgled na prelepo Toskano. Preden nas vijugasta in fotogenična cesta pripelje do srednjeveškega mesta Siena, še enega toskanskega dragulja, se ustavimo še v mestu Monteriggioni, kjer na vrhu hriba dominira eden najpomembnejših obzidanih gradov v regiji, neverjetno dobro ohranjen, zgrajen med leti 1213 in 1219 v obrambne namene. (Zajtrk, nočitev)
4 Dan

Siena - Impruneta (cca 50 km in 850 višinskih metrov)

Danes kolesarimo do bujne vinorodne pokrajine Chianti. Chianti, gričevnato območje, ki se razteza med Firencami in Sieno, Arezzom in griči Pise, že dolgo slovi kot »srce Toskane«. Njegova čudovita pokrajina je posejana z gostimi vinogradi, kostanjevimi gozdovi, hrasti in javorji, privlačnimi srednjeveškimi vasmi, romantičnimi gradovi in očarljivimi kolonialnimi kmetijami. Je tudi rojstni kraj enega najbolj znanih rdečih vin na svetu: Chiantija. (Zajtrk, večerja)
5 Dan

Strada in Chianti - Firence (cca 23 km in 300 višinskih metrov) - Trst (vlak)

Dopoldan nas čaka še nekaj lepih kolesarskih trenutkov po podeželskih cestah, ki vodijo v Firence. S kolesarjenjem končamo na železniški postaji v Firencah in se tudi nazaj v Ljubljano odpeljemo z vlakom. Program se konča na železniški postaji v Trstu. (Zajtrk, vlak)

Cena

Datum:  27.4.-1.5.2024

Cena na osebo, v dvoposteljni sobi: 1.130 €

Cena vključuje:
Povratni prevoz z vlakom na relaciji Trst – Firence
Povratni prevoz koles iz Ljubljane do/iz izhodišča (kolesa se pobira en dan pred odhodom na parkirišču Tivoli)
Prevoz prtljage med hoteli
Štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC, v hotelih 3* in 4*
Dvakrat večerja v hotelih (dan 3 in dan 4)
Slovenska spremljevalca poti
Brezplačno parkirišče na lokaciji Apartmaji Jankovi, Vremski Britof 15 (privatno parkirišče ni varovano in ni pokrito, parkiranje na lastno odgovornost). Od tu do železniške postaje Trst na dan odhoda in povratek iz Trsta nazaj do parkirišča, bo organiziran prevoz (doplačilo).
Strošek priprave, organizacije in izvedbe programa ter DDV

Doplačila po želji:
Enoposteljna soba 160 €
Najem električnega kolesa 200 €
Najem čelade 10 €
Zavarovanje riziko odpovedi
Zavarovanje Assistenca coris

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo, ne na osebo)

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov oz vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Minimalno število udeležencev: 8

Maksimalno število udeležencev: 13

Roki plačil: 30 % cene aranžmaja ob prijavi, preostanek 21 dni pred začetkom potovanja.

Rezervacije / povpraševanje na: info@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:

PrijavaPošljite povpraševanje