Kolesarska poslastica na otoku Lanzarote s cestnimi kolesi

od1.190

Kolesarska poslastica na otoku Lanzarote s cestnimi kolesi

Dan odhoda

Every Monday

Trajanje

7 noči / 8 dni / 6 kolesarskih tur

Ogledov

183
image_pdfimage_print

Raj za ljubitelje kolesarjenja, edinstvene vulkanske narave, morja in sonca.

Ste vedeli, da otok Lanzarote imenujejo tudi Havaji Evrope?

Je najbolj zahodni Kanarski otok, krasi ga značilna črna vulkanska pokrajina, zaradi katere imamo občutek kot bi pristali na luni. Barvni kontrasti črnega vulkanskega peska, zelenih palm, belih hišk, katerih idejni arhitekt je Cesar Manrique in modrina morja, so naravnost osupljivi!

Največja turistična znamenitost je zagotovo vulkanski Park Timanfaya. Tu je čisto drug svet. Pa Zelena jama, eden najdaljših vulkanskih jamskih tunelov na svetu. Dodajte še prelepe zlato peščene plaže, ki zagotovo sodijo med najlepše v Evropi, pa je odločitev za kolesarski dopust na otoku Lanzarote enostavna.

Otok je znan tudi kot rojstni kraj velikega sodobnega umetnika 20. stoletja, Cesarja Manriqueja. Otoku je zapustil izjemen kulturni pečat, njegove umetnine so vidne na skoraj vsakem koraku.

NEPOZABNO KOLESARSKO POTOVANJE

*Nastanjeni boste v enem hotelu, ki vam nudi kar 5 zunanjih bazenov, brezplačen WIFI in 15 % popust na njihove wellness tretmaje.

Zakaj z nami na kolesarski potep na otok Lanzarote:
direktni let nizko cenovnega prevoznika Ryanair iz Trevisa, Italija (letalska vozovnica ni vključena v ceno aranžmaja. V kolikor potrebujete pomoč pri nakupu letalske vozovnice nas kontaktirajte)
enkratna vulkanska pokrajina
– impozantni Narodni Park Timanfaya
– prelepe zlato peščene plaže
čudovita arhitektura in zapuščina arhitekta Cesarja Manriqueja
odlična cestna kolesa (najem vključen v ceno) in vodeni kolesarski izleti

**Kolesarski program organizira lokalna partnerska agencija. V tem primeru je Agencija SloActive samo posrednik in ne organizator potovanja.

7.3. – 14.3.2022

Potek poti

1 Dan

Individualni prihod na Lanzarote

Po prihodu na letališče je za vas organiziran prevoz do hotela. Po namestitvi v hotelu, sledi test najetih koles in po želji individualno kolesarjenje - ta dan ni skupinskega vodenega kolesarskega izleta. (transfer letališče - hotel, večerja)
2 Dan

El Golfo (cca 50 km in 729 višinskih metrov)

Ribiško vasico El Golfo že stoletja obiskujejo radovedneži iz vsega sveta. Razlog je »zeleno jezero«, ki je v bistvu majhen zaliv, kot bi bil iz nezemeljske pokrajine. Pravzaprav je to krater vulkana, ki je nastal med močnimi izbruhi, ki so se zgodili med letoma 1730 in 1736. Druga stran »polmeseca« krasita črna peščena plaža in laguna z zeleno vodo (zaradi visoke koncentracije alg) in tvorita čudovito panoramo, ki se velikokrat pojavlja v španskih in mednarodnih filmih.
3 Dan

Famara (cca 65 km in 871 višinskih metrov)

Prelepa zlato peščena plaža Famara na severozahodu otoka Lanzarote je dolga več kot pet kilometrov. Nahaja se v naravnem parku arhipelaga Chinijo, med ribiško vasjo La Caleta de Famara in vznožjem impresivnih pečin Famara. V vsem svojem sijaju ga je mogoče videti ob oseki, ko voda na pesku tvori tanek film, ki kot velikansko ogledalo odseva nebo in pečine. In če oseka sovpada s sončnim zahodom, lahko obiskovalci ovekovečijo prizor lep kot iz razglednice, ki je eden najbolj simboličnih na Kanarskih otokih, z otokom La Graciosa na obzorju.
4 dan

Mirador del Rio (cca 100 km in 1.677 višinskih metrov)

Mirador del Rio je eno najbolj ikoničnih del umetnika Cesare Manrique-ja. Nahaja se na 474 m višine, na skalnem pobočju Risco de Famara. Od tu lahko občudujete enega najveličastnejših razgledov na Naravni Park Arhipelago Chinijo in Risco de Famara.
5 Dan

La Santa (cca 70 km in 1.028 višinskih metrov)

Očarljiva obalna vas La Santa se nahaja na severozahodni obali otoka in pomeni sinonim za šport in deskanje na vodi. Tu so valovi in tokovi močni in privabljajo tudi najbolj izkušene deskarje. Prav razburljivo jih je opazovati in občudovati njihovo neverjetno gibanje na vodi. Sama vas La Santa je miren kraj, slikovit in pristen, z lepo promenado, majhnim pristaniščem in ribiškimi čolni. Seveda ne manjka številnih dobrih restavracij z izvrstno, predvsem morsko hrano.
6 dan

Haría (cca 90 km in 1.390 višinskih metrov)

Na severnem delu otoka je posebna cona. Razlog je njena specifična mikroklima, ki je kraj spremenila v zeleno širjavo. Ima čisto svojo floro, širok spekter različnih botaničnih endemičnih vrst, ki zaradi posebnih klimatskih razmer uspevajo samo na tem delu arhipelaga. Harío imenujejo tudi »Dolina tisočerih palm«. Poleg edinstvene narave se kraj ponaša z veliko zanimivostmi. Tu najdete Muzej umetnika Cesarja Manrique-ja (Haría je bila njegov zadnji dom), pa kar dve razgledni točki, Mirador de los Helechos in Mirador de Haría, vsako nedeljo na glavnem trgu poteka zanimiva umetniška tržnica (Mercadillo Artesanal).
7 dan

Playa Blanca (cca 90 km in 1.186 višinskih metrov)

Playa (plaža) Blanca se nahaja na južni strani otoka Lanzarote in je skozi leta postala tretje največje turistično območje na otoku. Ta mirna in prijetna točka slovi po svoji lepoti in je idealen kraj za sprostitev celotne družine. Ima široko paleto hotelov, obdanih s cvetočim storitvenim sektorjem: bari, restavracije, podjetja in eno najboljših rekreacijskih pristanišč na Lanzaroteju. Prav tako je blizu še ena, mnogokrat označena kot najlepša plaža otoka Lanzarote - Playa Papagayo, s čudovitim zlatim peskom in kristalno morsko vodo.
8 dan

Po zajtrku je organiziran transfer do letališča Lanzarote. S tem se program zaključi. Individualni odhod domov.

Od hotela do letališča je organiziran skupinski prevoz.

Cena in Datum

Datuma:
7.3. – 14.3.2022 in
november 2022 (točen datum naknadno)
*
Ob prijavi 8 oseb ali več lahko določite drug datum (v primeru razpoložljivosti hotela)

Cena na osebo, v dvoposteljni sobi: 1.190 €

Cena vključuje:
Transfer letališče Lanzarote – hotel – letališče Lanzarote
Najem cestnega kolesa 7 dni (Sensa Evo Kanjers (Ultegra))
6 kolesarskih vodenih dnevnih tur (vodenje v angleškem jeziku)
Tehnična podpora
Sedem nočitev v dvoposteljni sobi (hotel 4*), polpenzion (zajtrk in večerja)
Kolesarska majica + kolesarske hlače
Stroške priprave in organizacije programa ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 175 €, zavarovanje riziko odpovedi, assistenca coris

Obvezna doplačila: strošek prijave 10 € (na prijavo, ne na osebo)

Popust za svoje kolo: – 100 €

Cena ne vključuje: letalske vozovnice, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov oz vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Minimalno število udeležencev: 8

Roki plačil: 200 € ob prijavi, preostanek 14 dni pred začetkom potovanja.

*V primeru, da je potovanje odpovedano zaradi pandemije COVID19, prejmete 100 % vračilo plačila (razen plačila premije za riziko odpovedi – ta se ne vrača, razen, če jo vrne zavarovalnica).

Rezervacije / povpraševanje na: info@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:

PrijavaPošljite povpraševanje