S KOLESOM V TRST

Program

V Trst s kolesom

Se ne bere lepo? Zakaj bi se mučili s prometnimi cestami, dragimi in vedno prepolnimi parkirišči? Ko pa se v očarljivi Trst lahko prav lepo pripelje s kolesom. Na poti v Trst si po želji lahko ogledate lepo in zelo zanimivo Divaško jamo, ki jo marsikdo po lepoti primerja celo s Škocjanskimi jamami.

Pot vas bo vodila skozi pisano kraško pokrajino vse do italijanske Bazovice. Vsi ljubitelji kave in sladkih dobrot boste tu prišli na svoj račun, saj lokalna kavarna že desetletja razvaja s svojimi specialitetami tako domačine kot turiste. Od tu pa do središča Trsta, sledi samo še spust in že se lahko prepustite čarom tega priljubljenega in modnega mesta.

Nazaj se vračate po kolesarski poti, ki je speljana po stari železniški progi Kozina – Trst. Kolesarili boste nad prekrasno dolino Glinščice (italijansko Rosandra). Progo so včasih domačini imenovali kar Proga vseh svetih, saj je med seboj povezovala kraje, kjer so železniške postaje poimenovali po svetnikih.

*Naslovna slika, arhiv: PromoTurismoFVG (www.promoturismo.fvg.it), fotografinja: Gabriele Crozzoli

Podrobnosti

Zahtevnost: 
Zmerna

Narava poti:
1/3 makadamskih cest, 2/3 stranskih in asfaltnih cest z malo prometa. Primerno za gorska ali treking kolesa. Trasa ni primerna za cestna kolesa.

Dolžina:
cca 51 km, 684 m vzpona in spusta.

Najvišja točka: 540 m. Najnižja točka: 2 m.

Zanimivosti:
– Bazovica
– tržaško zaledje
– Trst
– Dolina Glinščice

Tip izleta: individualen

Cena: 20 € na osebo

V ceno vključeno: gps podatki trase, priprava programa in DDV.

Doplačila (po želji):
– najem kolesa 20 € (treking kolo Scott Sub 30 in kolesarska torba)
– najem električnega kolesa na vprašanje
– čelada 2 €
– naprava gps 15 €
* Najem kolesa vključuje set za popravilo kolesa (rezervna zračnica, komplet za krpanje zračnic, imbus ključi 4,5 in 6 mm, števec, tlačilka in ključavnica). En set na dva kolesa.

Rezervacije na:
ursa.pipan@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave.PrijavaPošljite povpraševanje

Začetna točka