Lanzarote, potepanje po otoku z E-kolesi

Opis poti

Raj za ljubitelje kolesarjenja, edinstvene vulkanske narave, morja in sonca.

Ste vedeli, da otok Lanzarote imenujejo tudi Havaji Evrope?

Je najbolj zahodni Kanarski otok, krasi ga značilna črna vulkanska pokrajina, zaradi katere imamo občutek kot bi pristali na luni. Barvni kontrasti črnega vulkanskega peska, zelenih palm, belih hišk, katerih idejni arhitekt je Cesar Manrique in modrina morja, so naravnost osupljivi!

Največja turistična znamenitost je zagotovo vulkanski Park Timanfaya. Tu je čisto drug svet. Pa Zelena jamaeden najdaljših vulkanskih jamskih tunelov na svetu. Dodajte še prelepe zlato peščene plaže, ki zagotovo sodijo med najlepše v Evropi, pa je odločitev za kolesarski dopust na otoku Lanzarote enostavna.

Otok je znan tudi kot rojstni kraj velikega sodobnega umetnika 20. stoletja, Cesarja Manriqueja. Otoku je zapustil izjemen kulturni pečat, njegove umetnine so vidne na skoraj vsakem koraku.

NEPOZABNO KOLESARSKO POTOVANJE

*Nastanjeni bomo v letoviškem kraju Puerto del Carmen, v hotelu 4*, ki nudi kar 5 zunanjih bazenov, brezplačen WIFI in 15 % popust na njihove wellness tretmaje.Zakaj z nami na kolesarski potep na otok Lanzarote:
– direktni let nizko cenovnega prevoznika Ryanair iz letališča Marco Polo Benetke, Italija (letalska vozovnica ni vključena v ceno
– enkratna vulkanska pokrajina
– impozantni Narodni Park Timanfaya, vstopnina vključena v ceno
– prelepe zlato peščene plaže
– čudovita arhitektura in zapuščina arhitekta Cesarja Manriqueja
– odlična električna kolesa (najem vključen v ceno)
dnevni izlet s trajektom na prelep (osmi kanarski) otok La Graciosa vključen v ceno
– nameščeni smo v enem hotelu, kar pomeni, da si lahko kakšen dan privoščite tudi prost dan, za uživanje na plaži ali drugih aktivnostih, npr. jadranju, vodnih športih…

10.11.-17.11.2024

Potek poti

1 Dan

Letališče Lanzarote - Puerto del Carmen

Srečamo se na letališču Lanzarote in se s taksiji ali lokalnim avtobusom odpeljemo do hotela. Po namestitvi v hotelu, sledi test najetih električnih koles in spoznavanje turističnega naselja Puerto del Carmen, ki bo naš dom naslednjih sedem dni (transfer letališče Lanzarote - hotel, večerja)
2 Dan

San Bartolomé - Costa Teguise - Arrecife (cca 51 km in cca 590 m višinske razlike)

Mimo najbolj poseljenega območja San Bartolomé, kjer se nahaja tudi letališče, prikolesarimo do počitniškega naselja in priljubljene turistične točke, Costa Teguise. Za ta turistični resort so značilni sončno vreme, bleščeče zlato peščene plaže, slovi pa tudi po izvrstni morski hrani. Tu se začne kolesarska pot ob morju, ki nas pripelje do glavnega mesta Arrecife, ki je hkrati tudi največje mesto na otoku (okoli 61,000 prebivalcev). Staro mestno jedro je zaprto za promet, polno trgovinic in kavarn ter živahnega utripa. Po sprehodu skozi center mesta, se zapeljemo do gradu San Gabriel, ki je bil originalno zgrajen kot lesena trdnjava. Lociran je na otočku, ki mu pravijo »Angleški otok« in nudi prelep razgled na Atlantik. (zajtrk, večerja)
3 Dan

Nacionalni park Timanfaya (cca 55 km in 750 m višinske razlike)

Pokrajina otoka Lanzarote je impozantna kot je tudi edinstvena. Del zasluge za to ima NP Timanfaya, ki je edini nacionalni park v Španiji izjemne geološke narave, saj je posledica vulkanskih izbruhov med leti 1720 - 1736 in 1824. Odsotnost vegetacije, divja pokrajina, kontrasti barv, silhuete vulkanov ter cikcakasta obala, vse to skupaj, dela Timanfayo osupljivo lepo. Ogled nacionalnega parka (Ruta de los Volcanes) poteka s tako imenovanimi "guagua", turističnimi avtobusi, ki smejo edini voziti po parku. (zajtrk, večerja)
4 dan

Caldera Blanca (kolo cca 46 km in cca 600 m višinske razlike + peš cca 2 h)

Spektakularna vulkanska otoška pokrajina naredi vtis na obiskovalce že, ko jo občudujemo iz letala. Neverjetni kraterji, potoki lave, ki se spuščajo vse do oceana… Da si del tega raja lahko ogledamo čisto od blizu, bomo danes kombinirali kolesarjenje in hojo. Vulkan Caldera Blanca, eden najvišjih vrhov otoka, prečka zajeten del vulkanske pokrajine na površini lave, ki je posledica izbruhov med leti 1730 in 1736. Njena osrednja elementa sta stožca Caldereta in Caldera Blanca. Hoja po tej edinstveni pokrajini je res nekaj posebnega. Sprehod je nezahteven, traja približno dve uri, po urejeni vulkanski poti. (zajtrk, večerja)
5 dan

El Golfo In Vinorodna Pokrajina La Geria (Cca 61 Km In Cca 850 M Višinske Razlike)

Ribiško vasico El Golfo že stoletja obiskujejo radovedneži iz vsega sveta. Razlog je »zeleno jezero«, ki je v bistvu majhen zaliv, kot bi bil iz nezemeljske pokrajine. Pravzaprav je to krater vulkana, ki je nastal med močnimi izbruhi, ki so se zgodili med letoma 1730 in 1736. Od tu pa kolesarimo do nenavadne vinske pokrajine La Geria. Verjetno si mislite kako lahko na tako suhem otoku, kot je Lanzarote, pridelajo odlična bela in sladka vina? Odgovor je »geria«, stožčasta luknja, ki je izkopana v naravnih plasteh vulkanskega gramoza več metrov globoko in v središče katere je zasajena vinska trta, nato pa se okoli vinske trte zgradi zid v obliki polmeseca, da bi ga zaščitili pred vetrom. Vrsta za vrsto teh popolnih globeli, ki so obarvane zeleno, oker in črno, oblikujejo najbolj edinstveno pokrajino in so razlog, zakaj je bil Lanzarote uvrščen v Unescovo svetovno mrežo biosfernih rezervatov. (zajtrk in večerja)
6 dan

Famara (Cca 62 Km In Cca 800 M Višinske Razlike)

Prelepa zlato peščena plaža Famara na severozahodu otoka Lanzarote je dolga več kot pet kilometrov. Nahaja se v naravnem parku arhipelaga Chinijo, med ribiško vasjo La Caleta de Famara in vznožjem impresivnih pečin Famara. V vsem svojem sijaju ga je mogoče videti ob oseki, ko voda na pesku tvori tanek film, ki kot velikansko ogledalo odseva nebo in pečine. In če oseka sovpada s sončnim zahodom, lahko obiskovalci ovekovečijo prizor lep kot iz razglednice, ki je eden najbolj simboličnih na Kanarskih otokih, z otokom La Graciosa na obzorju. (zajtrk, večerja)
7 dan

La Graciosa (dan brez kolesarjenja)

Neokrnjen otok La Graciosa je še neodkrit dragulj Lanzarote-ja. Transfer nas odpelje do pristanišča v mestu Órzola, kjer se vkrcamo na trajekt. Sledi kratka vožnja (okoli 25 minut) do glavnega mesta Caleta De Sebo. La Graciosa je preprosto osupljiva in polna zanimivosti. Verjetno sploh ne boste odložili telefona, saj so prizori kot iz najlepših turističnih revij. Mi se po peščeni pešpoti odpravimo do najlepše plaže na otoku, Playa Francesa. Plaža je enostavno pravljična, kristalno čista voda, zlata peščena obala in razgledi, jo uvrščajo med najlepše plaže Kanarskih otokov. (zajtrk in večerja)
8 dan

Po zajtrku odhod na letališče in povratek domov.

Iz hotela do letališča Lanzarote se s taksiji odpeljemo na letališče. S tem se naš program zaključi.

Cena

Datum: 10.11.-17.11.2024

Cena na osebo, v dvoposteljni sobi: 1.315 €

Cena vključuje:
Taxi prevoz na relaciji letališče Lanzarote – hotel – letališče Lanzarote
Sedem nočitev v dvoposteljni sobi (hotel 4*)
7x polpenzion (zajtrk in večerja, pri večerji vključena določena pijača)
Najem električnega kolesa 5 dni (Sensa Travel Power)
Pet vodenih kolesarskih izletov
Vstopnino v NP Timanfaya
Povratni transfer iz hotela + vožnja s trajektom na otok La Graciosa
Strošek priprave, organizacije in izvedbe programa ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 245 €, zavarovanje riziko odpovedi, assistenca coris

Obvezna doplačila: strošek prijave 20 € (na prijavo, ne na osebo)

Cena ne vključuje: letalske vozovnice, ostalih vstopnin, pijač, dodatnih obrokov oz vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

**Letalska vozovnica NI vključena v ceno aranžmaja. Na otok Lanzarote se najbolj ugodno in hitro leti z letalskim ponudnikom Ryanair iz letališča Marco Polo Benetke. V obe smeri leti direkten let. Cena povratne letalske vozovnice za november 2023 (z vključeno ročno prtljago in oddano prtljago do 20 kg) je bila okoli 300 €.
Z veseljem vam pomagamo pri nakupu letalske vozovnice, vendar se letalska vozovnica ne plača nam (SloActive), ampak zunanjemu partnerju / agenciji, ki vozovnice izda. Vozovnico do destinacije in nazaj si lahko potnik poišče tudi sam. Tako letalska vozovnica formalno ni zajeta v ceno aranžmaja. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske vozovnice so torej med potnikom in agencijo, ki vozovnico izda in kamor jo potnik plača.

Minimalno število udeležencev: 8

Roki plačil: 30 % ob prijavi, preostanek 21 dni pred začetkom potovanja.

Rezervacije / povpraševanje na: info@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:PrijavaPošljite povpraševanje