KRAŠKI KOLESARSKI VIKEND PAKET

Opis poti

Za vse tiste, ki iščete malo več neodvisnosti in raje na lasten način in v svojem ritmu raziskujete okolico, namesto da sledite vodniku, ki vas usmerja v pravo smer, bo individualen način kolesarjenja pravšnja izbira. Če pa si poleg napisanega želite preživeti še nekaj dni v mirni in lepi pokrajini, bo takšen kolesarski vikend paket kratek, a vseeno, čudovit aktiven oddih.

Vsak dan lahko izbirate med različnimi kolesarskimi izleti in odkrivate Kras in Brkine, če ste med gorskimi kolesarji se lahko vzpnete na Vremščico ali pa odkolesarite v bližnji Trst.

Cena

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: 175 €

Cena  vključuje:
– dve nočitvi z zajtrkom, v dvoposteljni sobi TWC (Hotel 3*)
– gpx podatki izbranih treh enodnevnih kolesarskih tras
– pripravo izletov in DDV

Doplačila po želji:
– najem kolesa 60 € (za tri dni) (treking kolo Scott Sub 30 in kolesarska torba)
– najem električnega kolesa 110 € (+ kolesarska torba)
– čelada 6 € (za tri dni)
– naprava gps 45 € (za tri dni)

Cena paketa ne vključuje: pijače, dodatnih obrokov oziroma vseh ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Roki plačil: 30 % ob prijavi, preostanek (70 %) 14 dni pred začetkom potovanja.

Rezervacije na:
ursa.pipan@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oziroma preko spodnje povezave:Pošljite povpraševanjePrijava

Potek poti

Izlet A

Brkini - kolesarjenje med zelenimi grički (cca 52 km in 800 m vzpona).

Kolesarska trasa je zares zanimiva in razgibana. Kolesarili boste ob reki Reki, se vzpeli na staro brkinsko vas Ostrožno Brdo, odkrivali še druge brkinske vasice, vijugali čez gričke in griče, s prelepimi razgledi na brkinsko pokrajino. Ko boste dosegli središče Brkinov – Tatre, pa si boste lahko malce oddahnili. Ne pozabite si ogledati glavno značilnost vasi (lipa), pod katero vas čaka »škrla« (kamnita miza), ponos vasi. V Tatrah vsaki dve leti organizirajo tudi Praznik brkinskega jabolka, ki postaja vse bolj obiskan in priljubljen dogodek (prvi vikend v oktobru). Od tu sledi počasen spust nazaj proti izhodišču.
Izlet B

KRASni DAN (cca 30 km in 380 m vzpona).

Le malo držav se lahko pohvali z naravnim pojavom izjemne svetovne vrednosti. Ta dan prikolesarite do prelepih Škocjanskih jam, ki so že od leta 1986 zapisane v seznam svetovne dediščine (UNESCO). Po želji si jame ogledate, potem pa spet na kolo in obračate pedala po razgibani pokrajini. Kraške vasi so zares paša za oči. Polne zgodovinskih znamenitosti in posebnosti (kužna znamenja, štirne, korita in še bi lahko naštevali). Čas za kosilo si lahko privoščite v eni izmed številnih in pristnih lokalnih gostiln, kjer kuhinja nastaja na podlagi starih stoletnih receptov in bogate gostilniške tradicije. Pot nazaj proti Divači se nadaljuje skozi vabljiva kraška naselja, mimo pristnih domačij in starih kamnitih kraških hiš, čez bujna polja in po sivih stranskih cestah.
Izlet C

S KOLESOM V TRST (cca 51 km in 684 m vzpona).

Se ne bere lepo? Zakaj bi se mučili s prometnimi cestami, dragimi in vedno prepolnimi parkirišči? Ko pa se v očarljivi Trst lahko prav lepo pripelje s kolesom. Na poti v Trst si po želji lahko ogledate lepo in zelo zanimivo Divaško jamo, ki jo marsikdo po lepoti primerja celo s Škocjanskimi jamami. Proti Trstu vas bo pot vodila skozi pisano kraško pokrajino vse do italijanske Bazovice. Vsi ljubitelji kave boste tu prišli na svoj račun. Še kakšen brijoš ali dolce v kavarni, ki že desetletja razvaja tako domačine kot turiste, pa boste naslednjih nekaj kilometrov premagali še lažje. Trst je oddaljen samo nekaj kilometrov stran. Nazaj pa je kolesarska pot speljana po stari železniški progi Kozina – Trst. Kolesarili boste nad prekrasno dolino Glinščice (italijansko Rosandra). Progo so včasih domačini imenovali kar Proga vseh svetih, saj je med seboj povezovala kraje, kjer so železniške postaje poimenovali po svetnikih.
Izlet D

VREMŠČICA - MTB (cca 30 km in 800 m vzpona).

Vremščica ali Velika Vremščica (1.027 m) je najvišja gora v prostranih Senožeških hribih. Z vrha se vam ponuja lep razgled na bližnje in malo bolj oddaljene vrhove; na severu se boči Nanos, levo se kažejo Golaki v Trnovskem gozdu, zadaj pa Julijske Alpe. Proti SV se vidi Krim, Mokrec in Javorniki, na V pa pogled seže vse do Snežnika in Risnjaka. Če pogledate bolj južno boste nad Vremsko dolino zagledali hribovite Brkine in Slavnik. Ob dobri vidljivosti se lahko na obzorju pokažejo celo Dolomiti. Kolesarska trasa je razgibana (25 km oz 32 km), speljana iz Divače, mimo planšarskega naselja s sirarno, kjer pridelujejo izvrsten ovčji sir. Pot na Vremščico je makadamska, vzpona je približno 720 m, nazaj pa je trasa malo bolj zahtevna saj je spust speljan po gozdni, ožji poti. Trasa je primerna za gorska kolesa in fizično bolje pripravljene kolesarje.