Čarobni Dolomiti

od1.010

Čarobni Dolomiti

Dan odhoda

Every Monday

Trajanje

4 noči / 5 dni

Ogledov

1916
image_pdfimage_print

Opis poti

KOLESARSKO POTOVANJE PO DOLOMITIH Z ELEKTRIČNIMI KOLESI
2.6.-6.6.2024

Lepota in raznolikost pokrajine italijanskih Dolomitov očarata v vsakem letnem času. Ta edinstvena počitniška regija je neustavljivo privlačna tako za ljubitelje zimskih kot poletnih športov. Ponuja neskončne rekreacijske aktivnosti in tokrat bomo del te pravljice odkrivali na kolesu.

Tri noči smo nastanjeni v dolini, ki je najbolj poznana po gorovju Tre Cime in jezeru Braies, ki je s svojo lepoto očaral tudi filmske ustvarjalce.
Zadnjo noč pa preživimo v kraju Padola oz Pàdulä, kot kraj imenujejo v lokalnem narečju. Padola je očarljiva vas, ki jo obkrožajo osupljivi vrhovi Dolomitov, prelepa dolina Val Grande, slikoviti skednji, posejani po okoliških travnikih, pa samo dodajo k pravljični podobi.

Kolesarski program je kombinacija kolesarjenja po očarljivih dolomitskih dolinah, prelazih, ob alpskih jezerih in rekah in skozi idilična gorska naselja. Veliko je dobro urejenih kolesarskih poti, del trase pa si skrajšamo tudi s pomočjo vlaka.

Zakaj z nami?:
kolesarska pot ob Dravi Lienz – Niederdorf, s prelepo gorsko kuliso
Brunico, največje mesto v Južni Tirolski, je živahno in barvito središče puštertalske doline
Prato Piazza, prelepa planota in alpski pašnik na nadmorski višini 2.000 m
Padola, slikovita gorska vasica, obkrožena z osupljivimi dolomitskimi vrhovi
Sappada, še ena prelepa gorska vas, obkrožena z mogočnimi in impresivnimi dolomitskimi masivi, zaznamujejo pa jo zeleni pašniki in obsežni gozdovi iglavcev

Narava poti: kolesarske (asfaltne in makadamske) poti, stranske asfaltne in dobro utrjene makadamske ceste

**Program ni primeren za cestna kolesa, primeren je za električna treking ali električna gorska kolesa

Potek poti

1 Dan

Lienz - Villabassa/Niederdorf (cca 53 km in 700 višinskih metrov)

Zgodaj zjutraj se srečamo v Ljubljani, od koder imamo organiziran prevoz. V Lienzu začnemo s kolesarjenjem po lepi kolesarski poti ob reki Dravi, ki jo krasi veličastna gorska panorama. Seveda ne bo šlo brez obveznega "sladkega" postanka v Kavarni Loacker 😀. (Hotel 3*, večerja)
2 Dan

Villabassa/Niederdorf - Brunico/Bruneck (cca 57 km in 360 višinskih metrov)

Danes se odpravimo v srce puštertalske doline. Bruneck združuje čudovite značilnosti regije. Dolini Tauferer Ahrntal in Gadertal se srečata v zeleni dolini Pustertal, kjer se reka Ahr izliva v reko Rienz. Tu se modni pridih sreča s pravimi značilnostmi Južne Tirolske, ki se odražajo v arhitekturi, kulturnih in prostočasnih dejavnostih ter v miselnosti domačinov. Glavne značilnosti mesta so grad Bruneck, cerkev Rainkirche in seveda živahno mestno jedro. Leta 2009 je bilo razglašeno kot mesto, v katerem je kvaliteta življenja najvišja. Nazaj se vračamo z vlakom. (Hotel 3*, zajtrk in večerja)
3 Dan

Villabassa/Niederdorf - Toblaško jezero - Jezero Landro - Prato Piazza/Plätzwiese (cca 44 km in 940 višinskih metrov)

Prato Piazza (nemško Plätzwiese) je visoka planota in alpski pašnik nad dolino Valle di Braies/Pragser Tal in leži na nadmorski višini 2.000 metrov. Prato Piazza je zaradi svoje dostopnosti, bližine jezera Braies, enostavnih pohodniških poti in izjemnih razgledov na Croda Rossa d’Ampezzo, Cadini di Misurina, Monte Cristallo in Piz Popena, ena najlepših in najbolj obiskanih atrakcij v tem delu Dolomitov. Še pred vzponom na planoto, imamo obvezen postanek in slikanje na slavni razgledni točki na gorovje Tre Cime 😀. (Hotel 3*, zajtrk in večerja)
4 Dan

Villabassa/Niederdorf - Padola (cca 43 km in 780 višinskih metrov)

Danes se prestavimo v dolino Padola. Kolesarska trasa nas vodi skozi San Candido/Innichen in Sesto/Sexten, proti prelazu Passo di Monte Croce/Kreuzbergpass. Preden se bomo povzpeli na prelaz, se zapeljemo še v slikovito dolino Val Fiscalina. Naša zadnja nočitev je v kraju Padola, prelepem športnem središču, v objemu osupljivih dolomitskih gora. (Hotel 4*, večerja in zajtrk)
5 Dan

Padola - Sappada (cca 28 km in 500 višinskih metrov) - Ljubljana

Zadnji dan kolesarimo do prelepe gorske vasice Sappada. Vasica Sappada je turistično gorsko letovišče, ki še vedno ohranja svoje starodavne tradicije; od značilnih lesenih hiš, sappadinskega narečja, ki je ostalo nespremenjeno že stoletja, domače obrti, do proizvodnje tipičnih sirov in narezkov. Poleti so balkoni vseh hiš in hotelov polni pisanega cvetja, kar dela ta kraj skoraj pravljičen. Tu s kolesarjenjem zaključimo, povratek domov v Ljubljano, je predviden v pozno popoldanskih oz večernih urah. (zajtrk)

Datum in Cena

Datum:  2.6.-6.6.2024 

Cena na osebo, v dvoposteljni sobi: 1.010 €

Cena vključuje:
Povratni prevoz s turističnim kombijem ali avtobusom in kolesarsko prikolico iz Ljubljane
Prevoz prtljage med hoteloma
Štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC, v hotelih 3* (tri noči) in 4* (eno noč)
Štiri večerje (v hotelih)
Vozovnico za vlak na relaciji Brunico – Villabassa (vključuje prevoz kolesa)
Slovenska spremljevalca poti
Strošek priprave, organizacije in izvedbe programa ter DDV.

Doplačila po želji:
Enoposteljna soba 105 €
Najem električnega kolesa 200 €
Najem čelade 10 €
Zavarovanje riziko odpovedi
Zavarovanje Assistenca coris

Obvezna doplačila: strošek prijave 20 € (na prijavo, ne na osebo)

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov oz vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Minimalno število udeležencev: 10

Maksimalno število udeležencev: 13

Roki plačil: 30 % cene aranžmaja ob prijavi, preostanek 14 dni pred začetkom potovanja.

Rezervacije / povpraševanje na: info@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010 oz preko spodnje povezave:

PrijavaPošljite povpraševanje