1

BRKINI – KOLESARJENJE MED ZELENIMI GRIČKI

Program

Prevečkrat zapostavljeni in premalo obiskani. In pravi raj za užitkarje na dveh kolesih. To so naši Brkini. Tisti lepi kraji, prekrasni griči, ujeti med visoki planoti Snežnik in Čičarija, med dolino reke Reke in Podgrajsko-Matarskim podoljem, ki jih po navadi gledate le iz avtomobilov na poti na ali iz Istre oz Kvarnerja.

Za vse ljubitelje odkrivanja neokrnjene narave na dveh kolesih bo tale izlet popolna izbira. Pa ne samo zaradi izvrstne hrane, ki jo ponujajo v domačih gostilnah in restavracijah ampak predvsem zaradi prelepe narave, neprometnih cest in čudovitih razgledov.

Začetek Kolesarjenja Je V Divači, Kjer Avto Lahko Parkirate Na Železniški Postaji.
Kolesarska trasa je zares zanimiva in razgibana. Kolesarili boste ob reki Reki, se vzpeli na staro brkinsko vas Ostrožno Brdo, odkrivali še druge brkinske vasice, vijugali čez gričke in griče, s prelepimi razgledi na brkinsko pokrajino. Ko boste dosegli središče Brkinov – Tatre, pa si boste lahko malce oddahnili. Ne pozabite si ogledati glavno značilnost vasi (lipa), pod katero vas čaka »škrla« (kamnita miza), ponos vasi. V Tatrah vsaki dve leti organizirajo tudi Praznik brkinskega jabolka, ki postaja vse bolj obiskan in priljubljen dogodek (prvi vikend v oktobru). Od tu sledi počasen spust nazaj proti izhodišču.

CENA: 20€ na osebo

Zahtevnost:
Težja

Pomembno:
Trgovin in restavracij na tej kolesarski trasi ni. Vse potrebno si lahko kupite v Divači. Restavracij in gostiln pa je pestra izbira v Divači in okolici, morda, ko zaključite s kolesarjenjem.

Narava poti:
1/3 makadamskih gozdnih cest, 2/3 stranskih in asfaltnih cest z malo prometa. Primerno za gorska, treking ali električna kolesa. Trasa ni primerna za cestna kolesa.

Dolžina:
cca 52 km, cca 800 m vzpona in spusta

Najvišja točka: 760 m. Najnižja točka: 360 m.

Zanimivosti:
– Brkinska pokrajina in razgledi
– arhitektura (stare cerkve, kamnite hiše) in majhni zaselki
– stara vaška lipa in škrla (kamnita miza) v Tatrah

Tip izleta: individualen

Cena na osebo: 20 €

V ceno vključeno: gps podatki trase, priprava programa in DDV.

Doplačila (po želji):
– najem kolesa 20 € (treking kolo Scott Sub 30 in kolesarska torba)
– najem električnega kolesa na vprašanje
– čelada 2 €
– naprava gps 8 €
– piknik malica; sendvič z lokalnimi produkti (domači kruh in mesnine iz Domačije Vrbin (pršut, ošokolo, panceta in suha prata) in kozji poltrdi sir iz lokalne mlekarne Beka), 1x 0,5l pivo, 1x 0,5l voda 9 €
* Najem kolesa vključuje set za popravilo kolesa (rezervna zračnica, komplet za krpanje zračnic, imbus ključi 4,5 in 6 mm, števec, tlačilka in ključavnica).

Rezervacije na:
ursa.pipan@sloactive.si ali po telefonu 031 251 010.PrijavaPošljite povpraševanje

Začetna točka